جستجو
جستجو در سایت

سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان نوعی روش تصویربرداری است که از امواج صوتی برای بررسی بافت داخلی پستان شما استفاده می کند. این روش برای یافتن مشکلات مربوط به پستان، به پزشک شما کمک می کند. از آنجایی که در این روش از امواج رادیویی استفاده نمی شود، انجام آن در دوران بارداری ایمن است .از طرفی چون از ماده حاجب نیز استفاده نمی شود، برای کسانی که به این ماده حساسیت دارند هم میتواند روش مطلوبی باشد. سونوگرافی اغلب زمانی انجام می شود که در ماموگرام یا در معاینات بالینی، کیست یا توده وجود داشته باشد.

سونوگرافی پستان در این موارد جایگزین ماموگرافی می شود: 1. بافت پستان شما به قدری متراکم باشد که امواج ماموگرافی قادر به عبور از آن نباشد.2. باردار باشید، چون در ماموگرافی از امواج رادیویی استفاده می شود که برای جنین مضر هستند. 3. سن شما زیر بیست و پنج سال باشد. پزشک شما ممکن است از سونوگرافی پستان برای بررسی غدد لنفاوی اطراف این بافت، نمونه برداری از پستان یا خارج کردن مایع از کیست استفاده کند.

برای انجام سونوگرافی پستان، لازم نیست ناشتا باشید یا قبل از آن، داروی خاصی استفاده کنید. فقط روز سونوگرافی از استعمال هرگونه لوسیون، پودر و … بپرهیزید. لباس هایی بپوشید که به راحتی از تنتان خارج شوند. ژلی که حین سونوگرافی روی پوستتان ریخته می شود آلوده نیست اما بهتر است لباس مناسب تری پوشیده باشید چون ممکن است پس از سونوگرافی، ژل به طور کامل از روی پوستتان پاک نشود. برای انجام سونوگرافی از شما درخواست می شود تمام جواهرات و لباس های بالاتنه خود را خارج کنید. سپس به صورت طاق باز روی تخت دراز می کشید. برای اینکه پزشک بتواند کناره های پستان را بررسی کند، از شما می خواهد که دستهایتان را بالای سرتان قرار دهید یا به پهلو بخوابید. پزشک مقداری از ژل را روی قسمتی از پوست پستان که می خواهد سونوگرافی کند، می ریزد و سپس پروب سونوگرافی را با مقداری فشار روی پوست آن ناحیه قرار داده و می لغزاند تا ناحیه مورد نظر را در مانیتور مقابل خود مورد بررسی قرار دهد. زمانی که تست تمام شد پزشک ژل را پاک می کند. پس از سونوگرافی پستان، هیچ مراقبت خاصی نیاز نیست اما پزشک شما با توجه به شرایطتان ممکن است توصیه هایی داشته باشد.