جستجو
جستجو در سایت

ماموگرافی

ماموگرافی:

ماموگرام عکسی است که با اشعه ایکس از سینه ها گرفته می شود. پزشک یا مامای شما از ماموگرافی برای یافتن اولین نشانه های سرطان سینه استفاده میکند. این روش برای غربالگری یا تشخیص استفاده می شود. ماموگرافی برای غربالگری، اغلب برای خانم هایی که علایم یا نشانه ای از سرطان سینه ندارند انجام می شود. انجام منظم ماموگرافی برای غربالگری، می تواند تعداد مرگ ناشی از سرطان سینه در خانم های چهل تا هفتاد و چهار سال را کاهش دهد. علت این موضوع آن است که سرطان سینه زودتر تشخیص داده شده و قبل از فراگیر شدن توده سرطانی، درمان آغاز می شود. همچنین ماموگرافی تشخیصی برای کسانی که در لمس سینه خود توده حس می کنند یا هر علامت دیگری مبنی بر وجود سرطان سینه دارند، انجام می شود. این علایم می تواند ترشح از نوک سینه، تغییر سایز سینه، فرورفتگی نوک سینه و… باشد. این نشانه ها ممکن است عللی غیر از سرطان سینه داشته باشند که ماموگرافی همراه با دیگر آزمایشات به پزشک شما در تشخیص قطعی کمک می کند.

برای انجام ماموگرافی شما در مقابل دستگاه اشعه ایکس می ایستید. مسئول انجام ماموگرافی سینه شما را بین دو صفحه پلاستیکی قرار می دهد. صفحات به سینه شما فشار وارد کرده و آن را صاف می کند. این مرحله ممکن است کمی دردناک باشد ولی کمک می کند تصویر واضح تری به دست آید. از هر دو سینه شما از روبرو و طرفین، به کمک اشعه ایکس، عکسبرداری می شود.

گزارش تصویربرداری توسط متخصص رادیولوژیست حاضر می شود. یک ماموگرام غیر طبیعی لزوما بیانگر سرطان سینه نیست. در صورت غیر طبیعی بودن نتیجه، شما باید ماموگرافی های دیگر، آزمایشات یا معاینات اضافه تری را انجام دهید تا پزشک شما تشخیص نهایی را اعلام کند. همچنین امکان دارد به متخصص سینه یا جراح عمومی ارجاع داده شوید ولی این موضوع نشان دهنده این نیست که سرطان سینه داشته یا نیاز به جراحی دارید. شما توسط این متخصصین ویزیت خواهید شد، چون این افراد در تشخیص مسائل مربوط به سینه حرفه ای تر هستند.